skip to Main Content
KTDN-2017-foto-stedelijk-meuseum

AKOESTISCHE DEUNTJES EN DICHTER BIJ MUZE TESSELSCHADE

Met ‘Kunst tot de Nacht’ start op vrijdagavond 8 september in Alkmaar het nieuwe culturele seizoen. Diverse (culturele) instellingen zetten hun deuren gratis open en laten iets bijzonders zien. Het beloofd weer een wervelende, veelzijdige en bijzondere avond te worden die tot in de kleine uurtjes door gaat. In het museum kom je dichter bij muze Maria Tesselschade én kun je luisteren naar de akoestische deuntjes van Acoustic Mix.

In het museumcafé van Stedelijk Museum Alkmaar treedt de hele avond Acoustic Mix op. Een mix van twee eigenzinnige gitaristen. Een mix van semi-akoestische gitaren, banjo, bassdrum, mondharmonica en zang. Een mix van Pop, Rock, Reggae, Blues, Spaans en Country. Een mix uit de jaren ’60 t/m ’90. Kortom: Acoustic Mix laat de muzikale tijden herleven.

Dichter bij Maria Tesselschade
Tijdens Kunst tot de Nacht komen onze bezoekers even héél dichtbij Nederlands dichteres, graveerster Maria Tesselschade Roemer Visscher (1594-1649). In het museum zijn de vondsten te zien die door vakgroep Archeologie zijn opgegraven na de Nieuwjaarsbrand in de Langestraat van Alkmaar. Een diamanten trouwring met veiligheidsringetje, een rijk bewerkt kalfslerenschoentje en gegraveerd glas van Maria Tesselschade. Om 20.30 uur , 21.30 uur en 22.30 uur is er korte toelichting op zaal.

LOCATIE & TIJD

19.00 – 23.30 uur
Canadaplein 1, Alkmaar
www.stedelijkmuseumalkmaar.nl

Back To Top